Centrum Celestien
Praktijk voor groei en bewustwording
Klachten en cranio
Fysiek
Mentaal/emotioneel
Spiritueel
Lymfedrainage
Spiritueel

Binnen de craniosacraal therapie kunnen we verschillende ritmes in het lichaam waarnemen en ons daarop afstemmen.

Een heel fijn ritme om in te werken is het "derde" ritme, ook wel het spirituele ritme genoemd. Eenmaal in dit ritme kun je in een diep vredig, soort tijd- en ruimteloos besef terecht komen. Kun je jezelf en wat je lichaam je te vertellen heeft waarnemen vanuit een hoger perspectief. Je overstijgt als het ware de emoties. Je kan voelen dat er verdriet of boosheid e.d. zit, maar het glijdt als het ware langs doordat het niet de heftigheid van het vol in de emotie zitten heeft. Je schouwt het meer vanuit de compassie in je hart en je hogere weten.
Het hart is ook eigenlijk het orgaan waar het allemaal om draait. Zowel letterlijk fysiek, als energetisch.
Met hoe meer liefde we onszelf en de wereld om ons heen voelen, hoe beter het ons vaak gaat in het leven. Alleen ons hart heeft bijna altijd allerlei deuken of deukjes opgelopen in het leven. Het is niet altijd makkelijk om de vreugde en de liefde die in de kern van het hart leven, ook werkelijk te kunnen voelen, om daarbij te kunnen.

Craniosacraal therapie kan een ingang zijn om dat diepere hart te kunnen voelen, daarmee in contact te zijn. Met de liefde die daar altijd is. En soms smelt van daaruit pijn die in het lichaam opgeslagen ligt zomaar weg, doordat het op een andere manier gevoeld en gezien kan worden. 

Soms is de weg ook van buiten naar binnen. Moet een emotie eerst weer ten diepste gevoeld worden zoals het was op het moment van toen het gebeurde, voordat wat toen was, werkelijk losgelaten kan worden. Geeft dat juist weer de ruimte om te voelen dat het hart aanwezig is. Om vervolgens ook weer in het eigen hart aanwezig te kunnen zijn.

HomeCraniosacraal therapieVisceraal therapieSpiertestenBloesemremediesKristallenHooggevoeligheidStervensbegeleidingErvaringen