Centrum Celestien
Praktijk voor groei en bewustwording
Klachten en cranio
Fysiek
Mentaal/emotioneel
Spiritueel
Lymfedrainage
Mentaal/emotioneel
 
Emotionele gebeurtenissen uit ons leven die we op het moment dat ze gebeurden niet voldoende hebben kunnen verwerken worden in het lichaam opgeslagen en kunnen voor klachten zorgen. Zelfs gebeurtenissen waarvan we denken dat we ze al lang verwerkt hebben, kunnen toch nog in het lichaam vastzitten. Soms hebben we de dingen namelijk met ons denken wel een plekje gegeven, maar onderliggend verdriet, machteloosheid, boosheid, angst e.d. diep weggestopt. Zijn we gewend om op een bepaalde manier te reageren op dingen, doordat dat destijds de beste oplossing leek.

Vaak hebben we als klein kind al bepaalde overlevingsstrategiën ontwikkeld waardoor we bijvoorbeeld delen van onszelf zijn kwijtgeraakt, moeilijk van onszelf kunnen houden, we ons slachtoffer voelen, of bozer reageren dan de bedoeling was. Vaak is dat de reactie van ons innerlijk kind. Het kind van vroeger dat zich niet begrepen, niet werkelijk geliefd voelde. 

Ook als we ouder worden kunnen we nog van alles meemaken dat zijn sporen nalaat. Het verlies van een dierbare, in de steek gelaten worden, een heftige ruzie, een rampzalige werkgever, een ongeluk, enzv.

Middels craniosacraal therapie kunnen deze gevoelens weer opnieuw boven komen en nu op een andere manier alsnog verwerkt worden. Daarmee ook weer de “overlevingspatronen” die uit die situaties waren ontstaan. Patronen die ons ooit gered hebben, maar die ook tegen ons kunnen gaan werken. Bijvoorbeeld als we zo bang zijn geworden voor afwijzing of verlies dat we ons niet meer open durven te stellen. Of er altijd voor de ander zijn, maar niet meer kunnen voelen wat we zelf nodig hebben. 
 

Door het loslaten van het oude, komt er ruimte voor het nieuwe. Dat kan zelfs letterlijk voelen als meer ruimte om adem te halen, meer levensvreugde, meer zelfvertrouwen, meer zachtheid, met meer kracht in het leven kunnen staan.

 
HomeCraniosacraal therapieVisceraal therapieSpiertestenBloesemremediesKristallenHooggevoeligheidStervensbegeleidingErvaringen