Centrum Celestien
Praktijk voor groei en bewustwording
Klachten en cranio
Fysiek
Mentaal/emotioneel
Spiritueel
Lymfedrainage
Lymfedrainage

Even onontbeerlijk als ons bloedvatstelsel is het lymfestelsel. De functie van het bloed is veel bekender dan die van het lymfestelsel.

Het lymfestelsel ontspringt in de ruimte tussen de lichaamscellen met minuscuul kleine vaatjes die zich weer samenvoegen in iets grotere vaatjes en zo verder. Via de lymfeknopen en nog weer grotere vaten komt de lymfestroom uiteindelijk weer in de buurt van de sleutelbeenderen in de bloedvaten terecht.

Lymfe heeft twee heel belangrijke functies in het menselijk lichaam:
Afweer 
Lymfe speelt een heel belangrijke rol in het menselijke afweersysteem. De milt en amandelen zijn organen die hierbij ook een rol spelen.
Ontgifting
Daarnaast voert lymfe de afvalproducten die door allerlei processen in het lichaam ontstaan af. Het gaat hierbij met name om moleculen die te groot zijn om in de bloedbaan opgenomen te worden. Lymfe speelt daardoor een heel belangrijke rol in de ontgifting van het lichaam.

Bij lymfedrainage worden de lymfevaatjes en -knopen op een heel zachte manier gestimuleerd in hun functie. Hierdoor wordt zowel de afvoer van afvalstoffen bevorderd als ook de afweerfunctie gestimuleerd. Bij dit laatste speelt met name het lymfesysteem in de darmen een belangrijke rol. Lymfedrainage in dit gebied kan ondersteunend werken bij darmproblemen.


HomeCraniosacraal therapieVisceraal therapieSpiertestenBloesemremediesKristallenHooggevoeligheidStervensbegeleidingErvaringen